четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Как да изберем фирма за ремонт на паркета

Ако сте търсили фирми, независимо за какъв ремонт, то сте открили, че тяхното количество е значително. Как да се спрем на точно определена фирма. 

Най-лесно би било ако имате ваш познат ползвал фирма за циклене на паркет, останал е доволен от нея и ви я препоръча, то в този случай не е нужно повече да търсите.

Но ако нямате кой да ви препоръча фирма за ремонт на паркета ви, то тогава ще трябва да се обърнете към интернет или пък обяви в пресата. Въпросът е какво да гледате при търсенето на фирма.
1. Вече почти никоя сериозна фирма не пуска малки обяви в пресата, така че спокойно може да не търсите там.
2. При търсене в интернет, класирането на даден сайт не е гаранция за качеството на предлаганите ремонтни дейности, а единственно е доказателство за добрата оптимизация на даденият сайт, така че отделете малко повече време и разгледайте повече резултати.
3. Отваряте сайт на фирма за циклене и ремонт на паркет, как да се ориентирате - Първо потърсете контактите им, ако освен телефон има и седалище на фирмата, то това е един вид гаранция, че ако се наложи да правите рекламация след ремонт, то тази фирма няма да се укрие. Разгледайте офертите им и какво включва всяка една - Примерно виждате оферта "Циклене и лакиране на паркет - Цена .....", вижте  тази оферта с включени консумативи и лакове ли е или не. Ако пише, че е с включени консумативи и лакове, то тогава проверете точно с какъв лак е и има ли варианти лакът да е с различна степен на блясък. При лакирането на паркета е препоръчително той да бъде прешлайфан (най-често на ръка) след полагането на първият слой, проверете това дали влиза в цената или ще трябва допълнително да се доплаща.
Горното важи и за всякакви други операции, примерно ако искате да се фугира паркета, то трябва да проверите цената за тази операция с включени материали ли е и ако не, то колко биха ви стрували.
4. Колкото  по-богата гама от консумативи (лакове, смоли,лепила и др.) предлага една фирма, то толкова по-голям избор ще имате вие, а и монтажниците и  ще са с по-богат опит в работата с различните консумативи.
5. У нас има много форуми, след като сте се спрели на  дадена фирма, може да потърсите дали някой не е оставил отзиви за нея.
6. Проверете дали фирмата има фиксирана цена за всяко действие, ако прочетете примерно  "Услуга - цена от 3лв. до 6 лв.", моето мнение е да прескочите тази фирма за ремонт на паркет.
7. Когато уточнявате какво ще се прави по ремонта на паркета ви, не се притеснявайте да питате за всичко което се сетите.
8. Когато ви предложат даден консуматив, примерно лак, отделете малко време и прочетете за него в интернет, за де се ориентирате до колко е качествен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар